Afgelopen zondag was het weer tijd voor een competitiewedstrijd. We speelden tegen Victoria die op dat moment 5 posities hoger op de ranglijst stonden. Maar zoals we de Promotieklasse kennen, zegt dit niks.

De wedstrijd begon met veel balbezit voor ons en een kans in de eerste 5 min, verraste Vic ons in de 6e minuut met een doelpunt. Een paar minuten later volgde de eerste strafcorner van de wedstrijd, die met een backhand binnen werd geflatst. 0-2 is de stand na 11 minuten spelen.

Het tempo van de wedstrijd ligt hoog, er is dreiging van beiden teams maar echte kansen blijven uit. We beginnen het tweede kwart met een druk die goed staat. Hieruit onderscheppen we de bal en maken we de 1-2. Een mooie actie over de achterlijn van Eva, die de bal precies op de stick van Aafke gaf. De voorsprong die Vic had is een stukje minder geworden. Vic weet nog een corner te halen maar weten deze niet om te zetten in een doelpunt. Zo gaan we met deze stand de rust in.

In het derde kwart werd ons spel een beetje slordig, voornamelijk pases die niet aankwamen, dit moesten we op zien te pakken. Ook nu onderschepte we in de press de bal. Hierna gingen we van kant en liet Vic net zoals bij onze eerste goal, de achterlijn open. Nu was het Babette die hier gebruik van maakte en het balletje voorgaf. Anouk maakte het af, het stond nu 2-2.
Met nog 12 minuten op de klok schommelde het spel heen en weer. Vic kwam er een aantal keer gevaarlijk uit dat resulteerde in kansen. Deze kansen kon Vic alleen omzetten in corners, omdat Willemijn ijzersterk in haar goal stond.

Wij weten dat elk punt belangrijk is in de promotieklasse. Dus van een 0-2 achterstand terugkomen naar 2-2 voelde misschien voor sommige wel als het meest haalbare. Het eind van het vierde kwart speelde voornamelijk af op onze eigen helft. De uitdrukking “de bal is rond”, past perfect bij deze wedstrijd. In de laatste minuut maakt Aafke met een snoeiharde flats in het net, de 3-2. Zo winnen we de 6e speelronde op ons eigen veld 💚🧡