Na een succesvolle zaalperiode en een goede voorbereiding (inclusief teamtrip naar Porto), waren we klaar om weer alles te geven de tweede seizoenshelft. Meteen een belangrijke pot waar we gebrand waren om punten te pakken. Maar we wisten ook, Helmond uit, altijd lastig.
En zo bleek dat maar weer, je kunt het al zien aan de uitslag. 5-4 in het hockey, dat komt niet vaak voor, dus dan weet je dat het een bijzondere pot was. Het was een heerlijk zonnige hockeyzondag, want op hockey.nl kreeg het weer (volgens Sophie) een 9. Daar heeft het in ieder geval niet aan gelegen.

De wedstrijd begon eerst met een minuut stilte, voor het verlies van een clubgenoot van Helmond. Een mooi moment wat volgde met een prachtig applaus door speelsters en publiek. Het was de stilte voor de storm.
Meteen begon de wedstrijd op het scherpst van de snede en stonden beide ploegen ‘aan’. Wij net iets meer, want na 3 minuten lag de bal al in de goal van Helmond. Na een goede balwinst van Britt, wist Eva het veld te openen en Babette te vinden. Met een versnelling langs de zijlijn en daarna twee korte passjes kwam Sophie helemaal vrij uit op de cirkel. Trekker overhalen en BAM, 0-1! Het hele kwart stond onze press hoog en erg sterk. Hier creëerde we zeker wat kansen uit maar bleef het rendement verder uit. Maar het eerste kwart was duidelijk voor ons en we hebben verdedigend niets weggegeven.

Het tweede kwart vlogen we weer uit de startblokken. Binnen 18 seconden, ja zo snel, lag de 0-2 erin. Wederom een perfect uitgevoerd press. Verdienste aan Nina die hem in de cirkel afpakt en uiteindelijk Sophie vrij kan zetten voor de goal.
Een kwestie van zo door gaan, zou je zeggen… Dat is makkelijker gezegd dan gedaan blijkt maar weer. Een heel slap excuus, maar waar we de arbiters het eerste kwart misschien meer aan onze zijde hadden, werd het helaas omgedraaid. Eva zit laag en pakt de bal perfect op haar stick in onze cirkel, maar de begeleiding in het geel ziet een voet. Een goed bestudeerde corner terug naar de aangever levert Helmond de 1-2 op. Een wat minder sterk kwart volgde, maar geen nood aan de man. We verdedigde clean en wisten grote kansen te voorkomen. Toch krijgen we de 2-2 om de oren. Na balverlies op het middenveld zet Helmond een snelle counter in. Hierdoor moesten we afstappen van onze man er raken we ongelukkig het schot aan van een van de speelsters van Helmond. Via onze stick vliegt de bal het net in.
Twee minuten later krijgen we een groene kaart. Toch weten we de bal snel af te pakken en willen we de counter inzetten. Op de middenlijn plant een verdediger van Helmond haar voet tegen de bal, maar dit wordt niet gezien door de scheidsrechters. Wederom een omschakeling, waarbij we niet goed staan ingericht. Helmond kan vrij uithalen met de backhand en schiet hard tegen de plank. En dan staat het ineens 3-2…

Tijd om de Were Di mentaliteit te laten zien en van ons af te bijten met heel veel vechtlust en beleving. Het derde kwart ging Helmond wat meer lange en hoge ballen spelen. We stonden goed ingericht dat we deze ballen af konden plakken. Na 3 minuten wordt Anouk buiten de cirkel omver gelopen en krijgen we een corner. Deze wordt net naast getipt. En dan krijgen we een corner tegen. De 4-2 weer in onze eigen goal getikt…

En dan is het tijd om veerkracht te laten zien. En dat deden we! (waar ik persoonlijk heel trots op het team voor ben). Koppies laten hangen? Ho maar. Die aansluitingstreffer zoeken! En uiteindelijk komt ie ook. Dot neemt snel de lange corner, priegelt zich door wat verdedigers van Helmond, duwt de bal richting goal en Tinke raakt em voor de keeper nog aan. Met nog 8 minuten op de klok staat het 4-3, met het vertrouwen aan onze kant. We krijgen nog een 1 op 1 op de keeper, waarbij we goed aansluiten en iemand vrij kunnen zetten voor de goal, maar hier nemen we net te lang de tijd om hem binnen te werken. Vervolgens versierd Helmond een strafcorner, waaruit een strafbal wordt gegeven. Deze pusht Helmond naast. Eerstvolgende moment leveren we de bal in de opbouw in, scoort Helmond en sta je helaas tegen weer 2 doelpunten verschil te kijken. Weer blijven we doorstrijden, al maak je het jezelf wel lastig. 2 minuten later maken we alweer de aansluitingstreffer! Maar dan wordt het simpelweg wat aan de krappe kant qua tijd. Er komt nog een laatste eindsprint uit, maar helaas gaat het laatste fluitsignaal. Een pot met twee vechtende partijen wat resulteerde in een eindstand van 5-4.

Zoals je hebt kunnen lezen, heel veel informatie. We moeten zelf ook nog allemaal even verwerken wat er is gebeurd… Het was er in ieder geval eentje die pijnlijk op het netvlies zal blijven staan. Vooral omdat de ploegen boven ons ook punten lieten liggen en we met een winstpartij de aansluiting naar boven hadden kunnen vinden. Daar moeten we helaas dus nog even op wachten..

Zondag gaan we er in ieder geval weer alles aan doen om dit te bereiken. Hopelijk weer met een heel lekker zonnetje!
Zien we jullie langs de lijn? Tot zondag!