Na een succesvolle zaalcampagne dit seizoen, waarin Were Di niet alleen 1e werd in een poule met Push, mop, Eindhoven en HOD, maar ook met 4-2 Tilburg versloeg. Daardoor plaatste het zich voor de play offs voor Hoofdklasse zaalhockey die zondag 28 januari werden gespeeld in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Zaterdag pas wist Were Di dat de eerste tegenstander van zondagochtend 10.00 uur het als 5e geëindigde Hurley zou worden dat zaterdag nog wel met 5-0 wist te winnen van Voordaan, maar later op de dag niet wist te winnen van Oranje Rood. Andere tegenstanders waren HGC en Laren.

Aangekomen in Den Haag was er weinig tijd om rond te kijken of te wennen aan de omgeving want al vroeg stond de wedstrijd tegen Hurley op het programma. Dat Were Di niet zomaar op schoolreis ging naar Den Haag werd al meteen duidelijk. Zoals al het hele seizoen goed georganiseerd en af en toe met scherpe counters wist Were Di het Hurley erg lastig te maken. Niet alleen lastig, maar na 5 minuten was het Maud die de 0-1 op het enorme scorebord zette. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Hurley kreeg kansen, maar Lieve keepte wederom een geweldige wedstrijd zoals ze dit hele zaalseizoen al doet.
In de 15e minuut kreeg Were Di een strafcorner en Tinke wist deze meteen te benutten en daardoor een fijne 0-2 voorsprong neer te zetten. Deze tussenstand bleef het nog lang en ondanks vele plaagstootjes van Hurley was het Were Di dat een strafbal kreeg. Deze werd helaas gepakt door de keepster van Hurley. Hurley zette nog een flink slotoffensief op, maar dit mocht niet baten voor de hoofdklasser uit Amstelveen. 0-2 was de eindstand en de belangrijke eerste overwinning voor Were Di was binnen. De wedstrijd tussen HGC en Laren eindigde in 0-1 voor HGC dat dus samen met Were Di koploper was.

De tweede wedstrijd was tegen mede koploper HGC. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd dus dit was meteen een soort halve finale.
Al snel was duidelijk dat HGC kwam voor de punten. Vele aanvallen en een hoog baltempo maakte het voor Were Di lastig om stand te houden, maar dit lukte wel.
Uit een van de eerste echte kansen scoorde echter Anouk de 1-0 voor Were Di. Uit de draai maakte ze een mooie goal. Dat is een goed begin natuurlijk, maar HGC bleef aandringen en kreeg een aantal corners achter elkaar. De 5e corner werd goed in de lange hoek gepusht, waardoor de hoofdklasser uit Wassenaar op gelijke hoogte kwam.
6 minuten voor tijd was het wederom Isis van Loon die via opnieuw een corner het doel wist te vinden, nadat vlak daarvoor Lieve nog een strafbal wist te keren, was het nu wel 1-2 voor HGC. Maar daar was 3 minuten voor tijd toch nog het antwoord van Were Di. Britt die dit zaalseizoen toch al een geweldig seizoen speelt en in die finale tegen Tilburg al belangrijk was met een doelpunt, deed dat nu weer. Ze pushte een corner hard op goal en de keepster van HGC had hier geen antwoord op. Daarmee bepaalde ze de stand op 2-2.
Wederom een punt voor Were Di dat Laren van Hurley zag winnen en de stand was nu als volgt:

1: Were Di, 4 punten
2: HGC, 4 punten
3: Laren, 3 punten
4: Hurley, 0 punten

De nrs 1 en 2 spelen hoofdklasse volgend seizoen en aangezien HGC tegen Hurley zou gaan spelen en Were Di tegen Laren kon bijna alles nog gebeuren, alleen Hurley wist al dat het volgend jaar geen hoofdklasse zaal meer zou spelen.

Tegen Laren begon Were Di erg sterk en kreeg het kans na kans. Daar waar het rendement in de eerste 2 wedstrijden nog zo hoog was, lukte dat in deze 3e wedstrijd wat minder. De keepster van Laren hield ze keer op keer op de baan en de ruststand was dan ook 0-0. Deze stand was genoeg voor Were Di om zich te plaatsen voor de hoofdklasse, maar er kwamen nog 15 lange minuten aan. 3 minuten na rust was het Laren dat de 0-1 maakte uit een aanval. Were Di beantwoorde dit goed met wat kansen, maar wederom wisten we dit niet om te zetten in doelpunten. Laren scoorde nog 2 goals, waardoor vlak voor tijd de stand 0-3 was voor Laren.
In de Time Out besprak Were Di dat ze het nog 1x gingen doen. Alles op alles zetten om in dit laatste gedeelte te laten zien wat we waard zijn. En dat gebeurde. Meerdere kansen werden nog gecreëerd, corners werden gehaald, maar het mocht niet baten. Op 1 doelpunt na van Isis, die de 0 van het scorebord afhaalde.
Daardoor eindigde deze wedstrijd in de eerste nederlaag van de dag. 1-3 voor Laren.

Helaas won HGC van Hurley wat betekende dat onze hoofdklasse droom uit elkaar spatte.