Were di – Voordaan (1-0)

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de 15de competitie wedstrijd! We speelden op ons eigen veldje, het was (naast de paar buien) redelijk lekker weer, er waren veel supporters, Roos speelde weer haar eerste wedstrijd na een erg lange blessure, we hadden ons goed voorbereid en we hadden er bovenal allemaal super veel zin in! Dit alles beloofde dus een mooie wedstrijd te worden.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. We begonnen eigenlijk meteen heel sterk. De press stond hoog en zorgde ervoor dat Voordaan geen kant op kon in hun opbouw. Daarnaast creëerde we kansen en strafcorners die er helaas allemaal net niet in gingen. Maar we waren zeker dreigend en dat goaltje zat er echt aan te komen. In het tweede kwart weet Anouk op een gegeven moment, met een een slim hobbelballetje de cirkel in, een strafcorner te versieren! De bal wordt aangegeven, gestopt en Hanneke ramt de bal richting doel… via een verdediger bam erin!!! 1-0! Met deze 1-0 gaan we ook de rust in.

Het derde kwart starten we helaas wat minder fel wat ervoor zorgt dat Voordaan een paar keer gevaarlijk dichtbij ons doel kan komen. Lieve weet een aantal mooie reddingen te maken en ook de verdedigers laten hun mannetje niet lopen. We weten het derde kwartje te overleven en bespreken kort dat we het weer als team moeten gaan oppakken. Dit lukt en het vierde kwart herpakken we ons weer. Het wordt nog even heel spannend als Voordaan ervoor kiest om met vliegende keep te spelen en ook nog in de allerlaatste minuut van de wedstrijd een strafcorner bij ons weet te behalen…Gelukkig rent Britt als eerste uitloper deze bal er super goed uit en kan Hanneke de bal uit de cirkel tikken en zijn de drie punten dan toch echt binnen! Hierdoor staan we nu nog steeds op de derde plek en is het gat met de nummer 2 wat kleiner geworden.

Aankomende zondag staat er helaas geen potje op het programma, maar lang hoeven jullie ons niet te missen want woensdag spelen we een oefenpotje thuis tegen Warande om 19.30 uur. De week daarna spelen we uit in Schiedam, waarin we koste wat het kost weer voor die 3 punten gaan strijden.

We kunnen alle support heel goed gebruiken dus zorg dat je erbij bent om ons naar die overwinning te brengen!! 💚🧡