Lieve Werediaantjes,

Na ruime overwinningen uit tegen Zoetermeer (0-7) en Schiedam (o-7) was het deze keer een ruime thuis overwinning voor Were Di Dames 1 tegen Rood-Wit uit Aerdenhout.Wat was het weer een mooie hockeyzondag aan de ijsclub weg in Tilburg. Zoals iedere week stonden jullie weer in grote getalen langs de kant om ons naar de overwinning te helpen! Met deze week zelfs nog wat extra support van de meiden van MO10-1 die supermooie spandoeken hadden gemaakt, super bedankt meiden! Met een aangenaam temperatuurtje, mooi gesproeid veld en lekker zonnetje voor de supporters begonnen wij vol vertrouwen en overtuiging aan het eerste kwart.

Ondanks de niet zo’n goede eerste startbal, hadden wij vanaf minuut één druk op Rood-Wit. In de 24ste seconde belandde de bal al bij Nina voor de goal, maar de keeper van de Aerdenhouters was scherp begonnen en wist hem uit het netje te houden. Na nog een paar mooi aanvallen, en een kans van Rood-Wit die Lieve mooi op haar klomp wegwerkte, was daar onze eerste corner. Een shoot op de lijn werd een strafbal, die Anouk Gommers er natuurlijk perfect in pushte! Er volgde nog mooie kansen, maar uiteindelijk sloten wij het eerste kwart af met een 1-0 voorsprong.

Na wat extra aanmoedigende woorden van onze coaches (en wat heftig, over het veld geschreeuwde, woorden van de coach voor de meiden van Rood-wit) begonnen wij vol goede moed aan het tweede kwart. Wij bleven hoge druk zetten en het leverde mooie kansen op. Uiteindelijk scoorde wij de 2-0 uit een van achteruit op gezette aanval met een prefect getimede wissel van Isis en Sophie. Al snel volgde ook de 3-0 uit een mooie onderschepping en uitstekend backhandschot van Maud! (Voor de kenners: natuurlijk lange hoek laag, binnenkantje van de plank, heerlijk!) Met deze mooie voorsprong gingen wij uiteindelijk de kleedkamer in.

Vastberaden om de goede lijn van de eerste helft door te zetten, kwamen wij de rust uit. Wij hielden ons spel van de eerst helft goed vast en de kansen bleven komen. Na een corner die Anouk op de paal pushte, volgde de 4de goal uit een geslagen corner van Hanneke die de lijnstop net niet kon tegenhouden. Na vier weken op rij de nul te hebben gehouden als team, werd dit ook een nieuw doel tijdens de rest van de wedstrijd. Helaas moesten wij er net voor het einde toch aan geloven en maakte Rood-wit de 4-1 uit een strafcorner. Wij vielen wel gelijk terug aan en er werd nog een mooie 5-1 gescoord door Sophie.

Na de wedstrijd hebben wij natuurlijk met zijn alle het Were Di lied gezongen en geproost op de overwinning. Britt was de welverdiende Man of The Match na niet alleen deze week, maar ook voorgaande weken super goed te hebben gespeeld. Publiek, enorm bedankt voor jullie support deze week en hopelijk zien wij jullie komende zondag in Amstelveen en anders op het Were Di lente feest!!