Lieve Weredianen,

Na 4 goede speelweekenden, mochten we vandaag afreizen naar Amstelveen. Daar wachtte onze volgende tegenstander Myra. We wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden tegen deze stugge ploeg. Tijdens de bespreking hadden we nog een mooi Were Di shirtje voor onze coach Joep, die net vader is geworden van hun mooie dochter Puk.

Voor dat de wedstrijd kon beginnen, werd er een minuut stilte gehouden omwille van een sterftegeval binnen de club van Myra.

Het eerste kwart ging van start en we werden, zoals verwacht, op onze eigen helft goed onder druk gezet. Dit resulteerde in een strafcorner voor Myra, maar werd goed verdedigend door onze uitlopers en Lieve! We kwamen moeilijk onder de hoge druk uit en echte grote kansen bleven ook uit. 0-0 was de stand na 17,5 minuut gespeeld te hebben. Het tweede kwart begon nog steeds wat moeizaam. Hoewel we de 2 pivots van Myra niet goed onder druk kregen creëerden we toch wat kansen. Anouk kwam vrij in de cirkel en kon Aafke vinden voor het doel, een sweatie goal kwam eraan, maar hij werd op de lat geflatst. De rebound resulteerde in een strafcorner voor ons, een goede, harde flats van Isa werd gestopt door de keeper, maar daar was Isis die als aangever zo de bal het net in pushte, 0-1!!! Myra bereikte nog een aantal keer onze cirkel, maar echte kansen kregen ze bijna niet. Totdat ze een corner wisten te krijgen. De bal werd naar de kopcirkel aangegeven waarna de schutter de bal hard op doel flatste. Lieve pakte deze bal wederom goed en zo gingen we de rust in.

Tijdens de rust werden we met beide benen weer even op de grond gezet en wisten we dat we ons eigen spelletje moesten gaan spelen. Die bal rond laten gaan en zoals jullie Were di D1 kennen, met zijn alle druk zetten, als één team!

Dit lieten we aan het begin van het derde kwart meteen zien. We gingen er volle bak voor, dat resulteerde in een strafcorner voor ons. Het was Anouk haar beurt om de bal op goal te slepen, echter werd hij niet goed gestopt. Eva pikte de bal achter haar op en gaf een mooie pass buiten de goal op de tweede paal. Daar stond Simons die de bal one touche op goal pushte, 0-2!! Dit gaf ons weer kracht om door te gaan en even later kwam daar Aaf die zich na een mooie dropbal van Anouk vrij maakte in de cirkel en met haar backhand de bal vol in de hoek schoot. Een heerlijke 0-3 stond genoteerd op het scorebord. Myra begon wat aan te dringen en versierde een strafcorner. Onze verdedigende corner staat als een blok en ook deze werd weer goed verdedigd. Isis gaf de bal aan een aanvaller die langs de lijn kwam terug rennen. Er werd weer een mooie aanval opgebouwd en daar stond Babs bij de strafbal stip die zo de bal kon binnen tikken. 0-4 was nu de stand, met nog 1 kwart te gaan. We drukten elkaar op het hart dat de wedstrijd nog niet voorbij was en die 0 behouden moest worden.
De tegenstander liet zich niet kennen en zette de motor het vierde kwart nog even aan. Ze haalde strafcorner na strafcorner, maar daar stond onze verdediging weer. Onze 2de en 3de uitlopers stonden goed op hun plek en Lieve werkte ook een aantal ballen goed weg. Het slotoffensief was van Maud. Ze maakte vorige week een prachtige goal met haar backhand en vandaag liet ze ook zien dat ze het met haar forehand kan. Ze joeg de bal achter de keeper het net in en de 0-5, wat immers ook de eindstand was, was te zien op het scorebord.
Lieve die deze wedstrijd wederom een sterke indruk maakte, moest in de laatste minuut nog even in actie komen. Na een strafcorner voor onze kant, verdedigde Myra deze goed uit en ontstond er een één op één kans op onze goal. Lieve twijfelde geen moment en kwam uit haar doel gerend. Met alles wat ze had gooide ze zichzelf voor het schot en hield ze de 0, een heerlijk einde van deze wedstrijd.

Met weer een goede score op het bord en een goede tweede helft gaan we vol goede moed richting volgende week. Nadat we hoorde dat onze directe concurrent HBS had verloren, hebben we nu met 1 punt verschil (in ons voordeel) het heft in eigen hand om de play-offs binnen te slepen.

Hopelijk zien we jullie volgende week weer langs de lijn bij ons mooie cluppie!