Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen Ede op de planning. Omdat HBS afgelopen donderdag nipt van Helmond gewonnen had, blijft de strijd om de tweede plek erg spannend. We waren daarom gebrand de drie punten in Tilburg te houden!

In het eerste kwart wist Anouk al in de eerste minuten een strafcorner te halen. Deze eerste corner, een flats van Isa, werd helaas door de keeper tegengehouden. Snel hierna volgenden een aantal grote kansen die er helaas ook niet in wilden. Ook Ede wist strafcorners te halen, maar onze verdediging stond goed en na een goede, snelle counter uit een verdedigende strafcorner ging de bal weer net naast de goal. Hierdoor bleef de stand na het eerste kwart 0-0.
Na wat tactische aanwijzingen begon het tweede kwart. Nog steeds verliep ons spel wat moeizaam, maar bleven we kansen creëren. Nadat Ede een strafcorner onbenut liet, haalde Roos voor ons de tweede strafcorner van de wedstrijd. De flats van Ireen zorgde hier voor de 1-0!! Hierna volgde nog een strafcorner voor ons, maar de sleep van Anouk werd knap tegengehouden door de keeper.
We gingen de rust in met een stand van 1-0 op het scorebord.
Tijdens de rust bespraken we dat we niet helemaal tevreden waren over ons spel en dat het beter kon. Focus op ons eigen spel en Ede fouten laten maken!

Desondanks bleef het in de tweede helft erg spannend. Opnieuw kwamen we veel in de aanvallende cirkel, maar wilde de bal er niet in. Ook Ede werd een aantal keren gevaarlijk en wist wat strafcorners te behalen, maar ook deze gingen er niet in. Toch kwam daar, na een snelle treinactie van Isis, de 2-0! Uit de loop pushte Isis de bal op goal (een puddle voor de kenners), en via een verdediger van Ede ging deze de goal in. De rest van de wedstrijd kregen zowel wij als Ede nog wat kansen, maar net als afgelopen weken vaak het geval was hielden we opnieuw de 0.
Niet onze beste wedstrijd, maar winnen is winnen en drie belangrijke punten waardoor we nog steeds op plek 2 staan!
Komende week weer hard trainen om volgende week de drie punten uit Venlo mee naar huis te nemen!