Lieve fans,

Na de overwinningen van afgelopen weken stond er vandaag een tripje naar Delta Venlo op de planning. Een belangrijke wedstrijd met de play offs in zicht.

In het begin van de wedstrijd was het lastig om veel kansen te creeëren. Venlo begon erg energiek aan de wedstrijd en zoals we vantevoren al dachten, is het een stugge ploeg om tegen te spelen. Ondanks dat Venlo veel op onze helft was, gaven we weinig kansen en corners weg en verdedigden we onze duels goed. In de rust van de wedstrijd was het 0-0.

In de tweede helft begonnen we sterk en al snel kwamen er meer kansen voor Were Di. Na een paar 100% kansen en ballen die net voor de doellijn werden weggehaald gingen we het vierde kwart in met nog steeds 0-0 op het scorebord. In de 59e minuut van de wedstrijd scoort Venlo en komen we 1-0 achter. Gelukkig duurde dit niet lang, want 1 minuut later, na een mooie actie van Isis over de achterlijn, verrast ze de keepster met een onverwachtse backhand flats en is de stand weer gelijk, 1-1. Hierna kantelt de wedstrijd en krijgt Were Di steeds meer kansen.

Nog geen 2 minuten later slaat Aafke met een heerlijke ‘plank plank’ de 1-2 binnen en hebben we de wedstrijd omgedraaid. Hierna dacht Hanneke het nog even spannend te maken door een groene kaart te pakken, maar niet veel later maakt Anouk Gommers gelukkig de bevrijdende 1-3. In de laatste seconde van de wedstrijd weet de scheidsrechter het verschil tussen een hand en een voet even niet meer en krijgt Venlo nog een strafcorner. Hier maken ze met een mooie variant de 2-3. Na deze strafcorner was de wedstrijd meteen afgelopen en was de winst voor Were Di. Deze belangrijke drie punten mogen met ons mee de grens over en mee naar Tilburg.

Als we komende zondag winnen of gelijk spelen tegen HBS zijn we officieel tweede in de competitie en mogen we ons voorbereiden op de play offs. Dit belooft een spannend potje te worden, dus we hebben jullie support hard nodig en hopen jullie allemaal langs de lijn te zien!