Afgelopen zondag stond HBS op het programma. met een goede trainingsweek en een lekker weertje begonnen we aan misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de competitie. We wisten als we deze wedstrijd winnen hebben we de play-offs binnen. Met alle focus begonnen we aan het eerste kwart.

We startte sterk en binnen 7 minuten stonden we met 1-0 voor. Nina zetten ons op voorsprong via een rebound uit een strafcorner. Binnen 1 minuut was het weer raak. Met een mooie loopactie van Aafke ontving ze de bal en kon ze Nina vinden. Nina speelde de bal terug naar Aafke die goed mee aansloot de cirkel in. Aafke scoorde met een slag in de verre hoek de 2-0. Er gebeurde veel in het 1e kwart hbs kreeg hier en daar ook wel wat kansen en corners. Maar onze verdediging is sterk dus er kwam niets uit voor hbs. Na een goede hoge bal van Hanneke nam Maud de bal aan en kon ze met een goede pass Aafke vinden die vrij kon doorlopen en uiteindelijke met een mooie flats de 3-0 scoorde. Het tweede kwart ging van start en hbs kreeg af en toe een kans maar door onze sterke verdediging kwam er geen tegen goal.

In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat er nog niets gewonnen is, we moet door. Isa benoemde het al. Degene die het liefste play-offs wil spelen gaan vandaag winnen. We kwamen weer op het veld en alle focus was weer aan. Na rust scoorde Maud via de rebound van de keeper een hele mooie backhand tip-in doelpunt. Na de 4-0 volgde de 5-0 ook snel. Vanuit een strafcorner tegen stopte Isa goed de bal en konden we counteren. De bal kwam bij Aafke en ze wachten goed af en kon toen makkelijk haar 3 goal van de middag maken. het einde van de wedstrijd naderde en we voelde dat we het in de pocket hadden. Dat betekende niet dat we niet dat we geen energie meer gaven. Het is pas afgelopen als het laatste fluit signaal gaat. Dus een paar minuten voor tijd speelt Ireen de bal de cirkel in en Anouk Gommers tipt de bal al glijdend in.

In de laatste seconde kregen we nog een strafcorner tegen maar daar kwam niets uit en wonnen wij deze belangrijke wedstrijd met 6-0!! Natuurlijk een klein feestje gevierd en dan gaan we niet komend weekend maar het weekend van 26 mei onze laatste competitie wedstrijd spelen tegen Breda. En daarna zijn de play-offs met als tegenstander Gooische. hopelijk zien en horen we jullie ons nog aanmoedigen de komende weken!!